Groep meisjes kiepert om met kajak, 2 meegesleurd door het water

Vistrap is niet efficiënt

Meisjes uit het Limburgse Hoeselt beleefden woensdag 27 juli bange momenten toen ze een kajaktocht maakten op de Demer in Aarschot en iedereen omkieperde. Twee van hen werden meegesleurd door de stroming.

Het ongeluk gebeurde ter hoogtevan de recent geïnstalleerde vistrap. Recent wezen buurtbewoners nog op het gevaar voor ongelukken op die plek. Ter hoogte ervan stroomt het water sneller dan vroeger omdat de rivier er smaller gemaakt werd.

Het nieuws van het ongeluk werd gedeeld op sociale media en bevestigd door waarnemend burgemeester Gerry Vrancken (Open Vld).

De meisjes maken deel uit van een jeugdbeweging die in de buurt op kamp zijn en maakten een kajaktocht maar kieperden om met hun kajaks en moesten door de politie en brandweer uit het water worden gehaald.

Twee van hen waren stroomafwaarts meegesleurd maar werden intussen teruggevonden door de politie. "Het viel uiteindelijk allemaal mee, ze waren wel diep onder de indruk. Er zijn vier jongeren, onder begeleiding van 2 leidinggevenden, naar het ziekenhuis overgebracht voor verzorging. Intussen is iedereen terug op de kampeerplaats. De leiding contacteert de ouders om zo min mogelijk onrust op te wekken", luidt het bij de politiezone.

Het eerdere protest van de buurtbewoners kan je hier lezen.

Tekst: Laurien Holsbeeks/Dirk Desmet

Lees meer over