Fundays komen terug naar Aarschot, onder andere met De Romeo's, Victor Verhulst, muziek van Sinatra en een recordpoging

20 April 2022 | 17u16 | Gepost door redobra@telenet.be
De Romeo's zijn de headliners van de Fundays op zaterdag 10 juli 2021
Op woensdag 20 april werd ten huize van hoofdsponsor Audiomix het programma bekend gemaakt van het zomerfestival Fundays Aarschot. De organisatie keert terug naar de vertrouwde plek en formule en komt met zeer bekende namen en een poging om een record te vestigen. 

Na een jaar van geen festival en een vreemde editie aan de stationsparking  keert het zomerfestival Fundays Aarschot  terug naar de getrouwe plek. Ook de formule van het weekendgebeuren, van voor de coronaperiode, keert terug.

De organisatoren kunnen hun geluk dan ook niet op. "We waren blij dat we vorig jaar toch wat hebben kunnen organiseren op de festivalzone achter het station, maar op het grasplein aan de OLV-kerk voelen we ons pas echt thuis en kunnen we voluit gaan om er een heus feestelijk weekend van te maken", zegt Danny Jennes. 

Het programma belooft alvast heel wat voor de festivalliefhebber. Op vrijdag 8 juli zijn toppers Kobe Ilsen & Victor Verhulst en Michael Schack van de partij, op zaterdag is het de beurt aan Sylver in The Sylver Lining, gevolgd door Level Six. Zondag is het de Tien om te Zien-dag' met maar liefst 10 schlageroptredens, De Romeo's sluiten traditioneel het geheel af.

"We zijn ook blij dat we met onze nevenactiviteiten weer volop kunnen uitpakken. Op zaterdag is dat een reuzerommelmarkt in de stad en op zondag de autoshow. Ook onze dartscompetitie, Fundays Open - Beker van Groot-Aarschot, gaat weer door", gaat Jennes verder

Recordpoging

Nieuw in het programma is een speciale zaterdagnamiddagshow. "Een heerlijke Dance Mix om de beentjes los te gooien en een Sinatra tribute leiden naar een speciaal moment, namelijk een recordpoging choreo. We willen het kerkplein vullen met zo veel mogelijk mensen, die samen, een ter plaatse aangeleerde nieuwe en originele choreo zullen dansen. Dat gebeurt op een mash up van de nummers Iko, Iko (Justin Wellington feat Small Jam) en 10000 luchtballonnen van K3. De originele choreografie is van Juls van Codart die voor de gelegenheid on stage versterking krijgt van dansertjes van The 11 Club. Wij hopen op veel volk om dit te realiseren", zegt Jennes.

Gratis

Dankzij sponsors, de hulp van de stad Aarschot en de inzet van vrijwilligers blijft het festival gratis toegankelijk. "We willen namelijk dat iedereen kan genieten van dit feestje, dat trouwens op zondag ook het Vlaanderen Feest-evenement is van onze stad", besluit Jennes.

Het volledige programma vind je op www.fundaysaarschot.be (vanaf 21 april 2022).

Lees meer over