Familie bevers in nood, kleintjes overleven het niet

Foto: caption uit de video van Animal Rescue Service vzw

Leden van Animal Rescue Service vzw rukten vrijdag 16 september uit naar Aarschot waar een familie bevers in de problemen zat. Vier bevers zaten vast in putten nabij een oud (pomp)huisje van De Watergroep.

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

Video: Animal Rescue Service vzw

Het nieuws staat op de Facebookpagina van de vzw.

Enkele vissers hadden vreemde geluiden gehoord en ontdekten de dieren in nood.  Ze konden 2 jonge bevers van ongeveer een jaar eruit halen maar de 2 dieren waren intussen overleden.

Moeder en vader gered

Moeder bever werd uit een kleine put voor het gebouwtje gehaald en meteen in de transport kist geplaatst. Ze was duidelijk uitgeput en moest tot rust komen. Daarom werd ze uiteindelijk ook een nachtje naar het Natuurhulpcentrum gebracht ter observatie en nazicht, de volgende dag werd ze weer vrijgelaten.

Vader bever zat in het oude gebouwtje, 2 meter diep en dan was dat nog maar aan de oppervlakte van het water. Vader was er beter aan toe. Hij had, met takken en vuil die in de put lagen, een klein platform gebouwd waar hij droog kon zitten. “ Na veel zweten, zwoegen en vloeken kon ook hij bevrijd worden uit het water. Eveneens was hij tot nu ook de grootste bever die we ooit al gevangen hebben. Doordat hij nog enorm actief was lieten we hem ook gewoon zijn gang gaan toen hij besloot niet in de transportbak te willen blijven zitten”, gaat het bericht van Animal Rescue Service vzw verder.

 De vzw stuurde een mail naar De Watergroep, stad Aarschot en de politie van Aarschot het opvolgen van de zaak en het eventueel permanent dichtmaken van het gebouwtje. Voorlopig maakten de leden van de vzw het zo goed mogelijk dicht.

Lees meer over