Er kwam asbest vrij tijdens brand in Aarschotse Duivenstraat

Brand Aarschot

Er kwam asbest vrij tijdens de brand in de Duivenstraat in Aarschot. Dat zegt burgemeester Gwendolyn Rutten op haar sociale media.

Op vrijdag 12 augustus brak er brand uit in de Duivenstraat in Aarschot. Een voormalige kantine van een voetbalploeg vatte er vuur, net als barakken zo zegt Rutten op haar sociale media.

Eén barak zou volledig uitgebrand zijn maar het vuur is intussen onder controle. Het vuur zou ontstaan zijn in één van de barakken en zich vervolgens verspreid hebben over het weiland.

De brand ging gepaard met een grote rookontwikkeling. “Dankzij de interventie van de brandweer van Hulpverleningszone Oost is de situatie momenteel onder controle. Namens de stad willen we de ploegen van Aarschot, Diest, Scherpenheuvel-Zichem, Leuven en Landen van harte bedanken. Bij deze weersomstandigheden is samenwerking meer dan ooit aangewezen”, zegt de burgemeester op haar Facebookpagina.

Bij de brand kwam ook asbest vrij. “. De asbestverspreiding is nu gestopt. Er liggen geen woningen of recreatiezone in de directe buurt, alleen weiland. De milieudienst van de stad Aarschot onderzoekt momenteel de situatie en indien nuttig en nodig volgt nog bijkomende informatie. Wie toch geconfronteerd wordt met de rook, houdt best ramen gesloten.

De brandweerlui zijn momenteel nog aan het nablussen. Zonder op de precieze oorzaak vooruit te willen lopen, willen we mede namens hen waarschuwen en oproepen om extra voorzichtig te zijn. Met de aanhoudende droogte is het risico op brand erg hoog en is voorzichtigheid aangewezen”, besluit Rutten.

Lees gratis verder in onze app

Download gratis onze app om dit artikel verder te kunnen lezen,
beschikbaar voor Android en iOS.

Download in de App Store Ontdek het op Google Play

Lees meer over