Eigen gebouwd chalet keert terug naar Rillaar: "We reden op en af naar Stuttgart om er een oude liftcabine op te halen"

Chalet Rillaar

Hugo Mattheus (44) en Joris Janssens (51)  - de eerste staat rechts op de foto - van Rillaarse Bikers hebben op zaterdag 19 november hun zelfgebouwd chalet verhuisd van de stockageplaats naar Het Schors in Rillaar. De twee bouwden vorig jaar een eigen chalet om de kerstsfeer naar de gemeente te brengen en trokken zelfs naar Stuttgart om daar een oude cabine van een kabelbaan op te halen die kon dienen als decoratie voor hun initiatief. “24 uur later stonden we ermee in Rillaar.”

Het chalet was eigenlijk het resultaat van een uit de hand gelopen initiatief van enkele jaren geleden. "Destijds was er een kerstmarkt in Rillaar en daar deden we aan mee. Aanvankelijk hadden we een tent die we versierden en waar we een toog in hadden gezet. De markt verhuisde vervolgens naar het Jos Daemsplein en elk jaar versierden we onze tent net iets meer. Toen de markt, na een drietal jaar, niet meer werd georganiseerd, wilden wij toch nog iets doen. De eerste keer maakten we een vierde van een hut die open was, het volgende jaar was het al een volledige hut en 3 jaar geleden hadden we onze hut al volledig ingericht als Oostenrijks chalet, vorig jaar hebben we dus een volledig chalet gebouwd. Het idee ontstond tijdens de lockdown, een mens moet zich met iets bezighouden", leggen de 2 uit. 

Ze begonnen te bouwen ergens in april en intussen hebben ze dus een volwaardig chalet in elkaar gestoken. “We wilden ook graag een cabine van een kabelbaan plaatsen, eerst vonden we er alleen maar aan peperdure prijzen maar uiteindelijk stond er in Stuttgart eentje te koop aan een betaalbare prijs, die staat nu te pronken bij ons. Op 12 uur tijd zijn we die gaan halen. We vertrokken op een zondagnacht rond 3 uur en, ruim 1000 kilometers verder, stonden we weer in Rillaar", vertelt Hugo die zelf schrijnwerker is, iets wat in dit project wellicht hielp. "We wilden iets bouwen wat je vrij makkelijk kan demonteren en elders weer opbouwen.

Lees verder onder de foto. 

Chalet
Van bij het beginnen was het de bedoeling om de opbrengst te schenken aan het goede doel.

Opbrengst voor goede doel 

Van bij hun eerste stappen op de kerstmarkt verbonden ze hun initiatief al aan een goed doel, “De opbrengst gaat naar vzw Anvasport of Anders Validen Sporten, een vereniging die zich inzet voor mensen met een motorische handicap en probeert om hen te laten deelnemen aan verschillende sporten, onder andere wintersporten zoals skiën", besluit Hugo.

Op 10 december organiseren de initiatiefnemers een mountainbike toertocht, op 17 en 18 december is er het Tiroler café, op 14 januari kan je deelnemen aan een wandeltocht, op 4 februari kan je er genieten van een après ski party en op 5 februari is er nog een Tiroler café.

Chalet
Op en af naar Stuttgart om cabine skilift op te halen.

Lees meer over