Aarschotse brandweerlui in de bres voor collega's in zwaar overstroomde Westhoek

zandzakvulling

De brandweerpost van Aarschot schoot, samen met een aantal andere brandweerposten, hun collega’s in Lombardsijde, een deelgemeente van Middelkerke, te hulp om de voorraad zandzakken aan te vullen die slonk door de watersnood van de voorbije weken in de Westhoek. De Aarschotse collega’s zetten hiervoor hun zandzakvulmachine in.

“De vraag kwam via Netwerk Brandweer, dat in het leven werd geroepen door steden en gemeentes om brandweerzones met elkaar te laten samenwerken. Elke hulpverleningszone kan beslissen om hierop in te gaan, en de meesten hebben inderdaad hun hulp aangeboden. De solidariteit tussen brandweerlieden is enorm groot”, zegt kolonel binnen de brandweerzone Jeroen Ameel

De brandweerpost Aarschot heeft een zandzakvulmachine waarbij er machinaal en manueel, aan hoge snelheid, zandzakken kunnen gevuld worden. Per ploeg sturen de hulpverleners drie mensen mee om de machine te bedienen.

“We zijn al sinds woensdag bezig en voorlopig zou er nog één ploeg nodig zijn. Natuurlijk hebben we een licht capaciteitsverlies hierdoor maar we kunnen dit opvangen met mensen van andere posten in de zone. In de zomer van 2021 was het omgekeerd en kwamen de posten van West-en Oost-Vlaanderen ons helpen”, aldus nog de hulpverleners van Hulpverleningszone Oost.

zandzakvulmachine

Lees meer over