Aarschots kunstenaar pakt uit met 2,6 meter hoog nieuw kunstwerk

homo natura

De Aarschotse kunstenaar Wilfried De Cock komt alweer met een prachtig en vooral ook groot kunstwerk. Het nieuwe werk kreeg de titel Homo Natura en stond eerder nog in zijn atelier maar kan je voortaan bewonderen op een weide langs de trage weg Weerdebroekstraat in Rillaar

“Het was best leuk om het werk op zijn plaats te zetten. Buren boden zich spontaan aan om te helpen. De naam van het werk is een beetje filosofisch. Het oude Griekse idee van natuurlijke menselijkheid komt namelijk voort uit het idee dat de natuur de basis is van de menselijke cultuur. Voor de Grieken is de mens homo natura, een wezen wiens cultuur immanent is aan de natuur”, zegt Wilfried die fel begaan is met de natuur.

Dat blijkt ook uit zijn eerdere werken zoals de naakte man die, bij de verhuis van de kapel aan CC Het Gasthuis naar een weide in Rillaar, plots een vogelhuisje aangebouwd kreeg.

Lees verder onder de foto. 

Lees gratis verder in onze app

Download gratis onze app om dit artikel verder te kunnen lezen,
beschikbaar voor Android en iOS.

Download in de App Store Ontdek het op Google Play
homo natura

Gemaakt met 1000 blaadjes van de eikenboom

Het nieuwe kunstwerk is maar liefst 2,60 meter hoog. “Met dit werk wil ik aantonen dat we als mens maar een petieterig element zijn in de natuur.”

Het beeld wordt gevormd door 1000 blaadjes van de eikenboom. “Het was een hele klus om het beeld te maken. Ik ben blij dat ik het nu op de, voor mij, ideale plaats heb kunnen zetten. Het zal hier samengroeien met de natuur. Het zal binnenkort sporen van de natuur gaan vertonen. Misschien vinden sommigen het dan minder mooi, maar ik alvast niet. De sporen van de tijd zullen ook hun charme hebben.”

Tekst: Dirk Van de gaer