Aarschot Kermis met een folklorestoet en muzikaal vuurwerk

De foto is louter illustratief

Op zaterdag 20 augustus wordt om 15 uur het startschot gegeven van Aarschot Kermis. Tot en met maandag 29 augustus kan je er genieten van de 38 attracties en eetkraampjes op de Grote Markt en aan de Bonewijk. De kermis is elke dag open vanaf 14 uur, op donderdag 25 augustus kan je er al terecht vanaf 10 uur.

Burgemeester Gwendolyn Rutten (Open Vld): “Het wordt een editie met alles erop en eraan: van de feestelijke opening met Belleman en fanfare tot de Folklorestoet en van het Muzikaal Vuurwerk tot de familiedag met beertjesworp.”

De Folklorestoet op zondag 21 augustus staat garant voor een grote kermisparade die vanaf 15 uur door het centrum trekt. “Verwacht je aan steltenlopers, fanfares, vlaggendragers, praalwagens, dansgroepen, acteurs en meer. In totaal nemen een 25-tal groepen deel. Zo krijgt onze stadsreus ook bezoek van de reuzen uit Werchter, Boutersem, Leuven en Averbode.”

De stoet vertrekt  in de Elisabethlaan en passeert vervolgens langs Schaluinevest, Gasthuisstraat, Bogaardenlaan, Theo De Beckerstraat, Grote Markt, Martelarenstraat, Bonewijk, Albertlaan en Begijnhof.

Opnieuw vuurwerk

Er komt ook opnieuw een muzikaal vuurwerk aan de UGC Cinema’s in de Demervallei.. “We hebben het een paar zomers moeten missen, maar deze zomer kunnen we weer genieten van de jarenlange traditie op donderdag om 22 uur”, zegt schepen van Kermissen Kurt Lemmens.

“Sinds donderdag 11 augustus geldt code rood voor natuur- en bosbranden in heel Vlaanderen. We moeten dus extra waakzaam zijn, ook wat betreft het vuurwerk. We staan in nauw overleg met de brandweer en houden de weersvoorspellingen nauwgezet in de gaten. We hebben nog meer dan een week tijd voor het vuurwerk plaatsvindt en we verwittigen tijdig als er veiligheidsmaatregelen zouden moeten genomen worden. Hou er rekening mee dat je huisdieren of weidedieren kunnen schrikken van het vuurwerk. Scherm je huisdieren zoveel mogelijk af van de knallen en flitsen. Weidedieren die het gewoon zijn om opgestald te worden, zet je best op voorhand op stal. Meer tips vind je op https://www.huisdierinfo.be/dieren-en-vuurwerk.

Andere speciale momenten

Naast het vuurwerk en de stoet zijn er nog enkele speciale momenten voorzien. Op dinsdag 23 augustus is er, van 14 tot 18 uur, een prikkelarm kermismoment, op donderdag 25 augustus start om 14 uur het wielercriterium, zaterdag 27 augustus geeft zanger en accordeonist

Johan Veugelers het beste van zichzelf om 16 uur op de Grote Markt en om 16.45 uur op de Bonewijk en op maandag 29 augustus is er de beertjesworp om 19 uur op de Grote Markt en om 19.30 uur op de Bonewijk.

 

Naar aanleiding van de kermisactiviteiten geldt er een aangepaste verkeersregeling in Aarschot-centrum. Een overzicht van de aanpassingen vind je op www.aarschot.be. De omwonenden ontvingen al een bewonersbrief.

Lees gratis verder in onze app

Download gratis onze app om dit artikel verder te kunnen lezen,
beschikbaar voor Android en iOS.

Download in de App Store Ontdek het op Google Play

Lees meer over