Supermercado al voor tiende keer georganiseerd in Diest: "Het wordt een groot feest"

mercado

In Diest vieren ze dit jaar de tiende verjaardag van Supermercado, dat is een drie dagen durend festival, zeg maar een braderie in kleurrijk versierde straten, streetbands, foodtrucks, dans, theater, mode en fiësta. Het festival gaat dit jaar door van vrijdag 14 tot en met zondag 16 juni en is gratis. 

“We mogen best trots zijn op het festival dat jaarlijks, samen met vrijwilligers, lokale horeca en handelaars, opgezet wordt in de stad. Ook onze dorpen doen mee en het event toont hoe samenwerking loont in de stad en de gefusioneerde gemeenten”, zegt schepen van Lokale Economie Maurits Vande Reyde (Open Diest). 

De lokale handelaars blijven tijdens het event ook langer open want de deuren gaan pas dicht om 20 uur en ook op zondag kan je er gaan shoppen van 13 tot 18 uur. 

“De Grote Markt dopen we drie dagen lang om tot Playa Mercado met een groot zandstrand, hangmatten en veel meer”, luidt het bij de initiatiefnemers. 

De lokale horeca zorgt bij dit alles voor het nodige lekkers en er is ook een stand met voedsel uit de Braziliaanse keuken.

Vrijdagavond is er ook een afterworkparty en zaterdag mag Buscemi hun ding komen doen.

“De kinderen gaan deze keer ook blinkend naar huis want speciaal voor hen hebben we een leuke carwash voorzien”, verklapt mede-organisator Koen Verbeeck nog. 

Lees meer over